Tema dana

NIKOLA TESLA JE FINANSIRAO ČETNIKE! Otkriven TAJNI DOKUMENT koji govori sve, a koji je izazvao HAOS u Zagrebu

NIKOLA TESLA JE FINANSIRAO ČETNIKE! Otkriven TAJNI DOKUMENT koji govori sve, a koji je izazvao HAOS u Zagrebu
Brifing.rs

Povela se, ponovo velika rasprava o poreklu slavnog naučnika Nikole Tesle, a rafalna paljba ponovo odjekuje na relaciji Zagreb – Beograd!

I dok Hrvati svojataju Teslu i predstavljaju ga kao njihovog građanina, Srbi s druge strane ističu njegovo srpsko poreklo, kao i činjenicu da mu je otac pravoslavni sveštenik, a majka iz svešteničke porodice.

Najnoviji dokaz srpske opredeljenosti Nikole Tesle jeste dokument, tačnije zahvalnicu koju je “Udruženje četnika” dodelilo svom “darodavcu” iz Smiljana.

 

Ovo udruženje koje su osnovali proslavljeni srpski junaci major Vojislav Tankosić, Dragutin Dimitrijević Apis i drugi istaknuti četnici, svom darodavcu, a zbog svestrane pomoći 1938. godine uručilo je priznanje Nikoli Tesli.

Odavno je poznato da je Nikola Tesla bio veliki patriota, a to najbolje dokazuje i  njegova želja da mu se na sahrani svira pesma: “Tamo daleko”.

Srpsku pesmu koja je naučnika podsećala na daleku domovinu odsvirao je njegov veliki prijatelj, violinista Zlatko Balaković u pratnji hora “Slovan”.

espreso.rs

Pogledaj Komentar (1)

1 Komentar

  1. Avatar

    Miki

    21/08/2019 u 08:13

    Apis je streljan jos na krfu…

Ostavi Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Tema dana
Copyright © 2019 Brifing.rs

Copyright © 2019 Brifing.rs